2020-03-25
#尖沙咀 大家被困太耐, 忍唔住要活动一下! 同事们相约放工后食饭开会, 老板嚷著未食过御好烧, 因为奥运站𠮶间暂停营业, 咁大家就陪佢试试吧! 自己亲手烧系几好玩, 每张枱均有图示教如何烧各种不同的烧饼, 时间掌握及程序等! 道顿崛特选御好烧 $108 ~ 呢款最易烧, 亦最好味! 不过所需时间甚长 (总计16分钟), 如果肚饿就唔好烧呢样先喇! 泡菜豚肉文字烧 $78 ~ 一啲都唔好玩, 好难处理! 我们跟店员表示唔系好明白应该点烧, 店员表示枱面有图可看….后尾我哋自行发现原来酱汁唔系另上…而系要自己拣走晒啲𩠌, 再将碗下剩底既酱汁加上…..道顿崛炒面 $88 ~ 面身软硬适中, 现炒够香够热! 烧烤组代表: 牛肋肉 $78, 猪五花 $52, 鸡肉 $48 ~ 各样都唔错, 牛肋肉有小6片, 切得有点薄身! 猪五花最好味, 有肉香! 最后, 店员服务态度欠奉, 基本上系唔多理会客人亦唔执枱的, 只要放得落食物便算, 根本唔会理会其实只放得落 2/3 只碟!
道顿崛炒面 $88 ~ 面身软硬适中, 现炒够香够热!