男朋友邻近圣诞节生日,想食好d但系果段时间又会惊好贵最后就拣左食居酒屋而唔系西餐,因为一黎气氛好,二黎价钱唔会好似西餐咁海鲜价。机缘巧合下,揾到呢间隐世小店,仲要见到食评一面地赞好(甚至欣宜都试过包场食生日饭)点知食完真系觉得超好食,一定会再去由于男朋友钟意食海鲜,所以我向店员事先预订左牛油烧扇贝、同埋清酒煮蚬同埋柚子汁烧象拔蚌全部海鲜都好好食,超鲜甜个牛油烧扇贝我冇影到相,因为一上菜就太心急要食佢一黎到系劲香牛油味,仲要望落好有光泽,忍唔住一啖食左先!至于个柚子汁烧象拔蚌本身都好鲜甜,再配搭埋个柚子汁去烧,令到个象拔蚌更清新。而且食得出象拔蚌好新鲜,因为真系好爽口,烧得岩岩好!清新爽口柚子汁烧象拔蚌个清酒煮蚬都冇得输!酒味唔浓,闻落系有淡淡嘅清酒味,饮落系完全带出左蚬嘅鲜甜本时出去食呢味菜我地系唔会饮d汤,因为感觉只系水加d味增咁。但呢度个清酒煮蚬嘅汤真系太好饮,两个人系争住要饮清香扑鼻清酒煮蚬串烧方面其实我地叫左十串左右,但系净系劲惊喜果d先有影相。我用自己名声担保,呢度个烧安格斯牛柳粒同烧白鳝都系必叫个安格斯牛柳粒真系前所未有咁好食,外表冇乜特别,但系一食落去系好似濑尿牛丸咁爆晒
男朋友邻近圣诞节生日,想食好d但系果段时间又会惊好贵

点知食完真系觉得超好食,一定会再去

全部海鲜都好好食,超鲜甜

个牛油烧扇贝我冇影到相,因为一上菜就太心急要食

佢一黎到系劲香牛油味,仲要望落好有光泽,忍唔住一啖食左先!

而且食得出象拔蚌好新鲜,因为真系好爽口,烧得岩岩好!

柚子汁烧象拔蚌
清新爽口柚子汁烧象拔蚌

个清酒煮蚬都冇得输!
酒味唔浓,闻落系有淡淡嘅清酒味,饮落系完全带出左蚬嘅鲜甜

但呢度个清酒煮蚬嘅汤真系太好饮,两个人系争住要饮

清酒煮蚬
清香扑鼻清酒煮蚬

串烧方面其实我地叫左十串左右,但系净系劲惊喜果d先有影相。
我用自己名声担保,呢度个烧安格斯牛柳粒同烧白鳝都系必叫

个安格斯牛柳粒真系前所未有咁好食,外表冇乜特别,但系一食落去系好似濑尿牛丸咁爆晒d肉汁出黎

系就系贵左少少,但真系一d都唔会后悔!
必点呀

烧安格斯牛柳粒
一咬爆汁烧安格斯牛柳粒(必点)

烧白鳝都好精彩!

个表烧到脆卜卜,鱼肉非常弹牙,食落仲要有埋鳝果只鱼油嘅香味

真系不得了,呢两个都系我同男朋友食完会非常想encore嘅串烧

烧白鳝
香脆弹牙烧白鳝 (必点)

除左串烧同海鲜外,我地仲叫左个胡麻菠菜卷同埋牛油葱饭。
胡麻菠菜卷配左海量嘅胡麻酱,菠菜卷雪冻左食好清凉,呢道小食好开胃

胡麻菠菜卷
清凉开胃胡麻菠菜卷

个牛油葱饭我系见其他人都话好好食先叫嘅。
点知真系冇失望,非常香,一人一啖劲快食晒

牛油葱饭
秘速清碟牛油葱饭

佢地仲有个好出名嘅甜品就系烧棉花糖,不过我冇影到相。
个棉花糖劲大旧,要一啖食晒系有d难度

作为成餐嘅结尾真系好完满

呢间居酒屋真系好好食,真心推荐!
题外话/补充资料: 事前经facebook messenger向佢地book枱,个staff好nice同埋有问必答。 佢地仲要事前问定你要唔要食海鲜,如果食就要预订,因为佢地系每日新鲜去买。
2019-12-24
庆祝纪念