2018-09-27 320 浏览
今日同妈咪姨妈表姐六人行将军澳商场,见到煌府门囗的招牌做紧个五选二优惠,有妈咪最钟意的扁皮鸭,于是入左去食。个酒楼环境装修好靓,睇得出好dum本,作为一个结婚场地系岩晒。D枱唔算好full,所以一入去就可以坐低。坐左无耐,员工好窝心,见小孩饮水整到枱面湿晒,员工就递上枱巾铺上又比埋bb凳我哋坐。而且又唔会催我哋拣野食,企埋一边等我哋慢慢睇menu👍🏻之后问佢有咩推介,都几客气咁叫我哋拣片皮鸭,又真系几好食👅。佢地见到我有带阿b落黎,问我地饮吾饮七星茶,估吾到酒楼都有七星茶饮,岩哂有小朋友嘅家庭黎(仲要吾冻的)妈咪姨妈简左几个𩠌,片皮鸭,金蒜银丝蒸元贝,柚子虾球,大龙趸二味,黑松露酱蛋白炒饭,九重塔鲜菌牛柳粒。妈咪话片皮鸭同北京的好吾同,系港版式的片皮鸭,同佢道地北京人的有D吾同,争紧D白沙糖同其他的菜料,但细妹话好好食,自己用粉皮包,加自己钟意的青瓜好正。不过哩道菜要趁热食。银丝蒸元贝几好食,几入味,入面仲有d汁,食落去好正😋d粉丝好入味好好食。不过本人最中意黑松露炒饭,味道一流,好好好食。最令人惊喜的系柚子虾球,真真估吾到超出我们的预期,我们一致推荐👍🏼😋,酸酸甜甜,出面𠮶层炸粉唔厚

而且又唔会催我哋拣野食,企埋一边等我哋慢慢睇menu👍🏻

不过本人最中意黑松露炒饭,味道一流,好好好食。最令人惊喜的系柚子虾球,真真估吾到超出我们的预期,我们一致推荐👍🏼😋,酸酸甜甜,出面𠮶层炸粉唔厚,包住大大粒嘅虾球,食落口好弹牙😋这个要必吃👍🏼
其他菜式食落都差唔多,今餐我哋都好满意好饱,价钱都系普通酒楼价,值得一试!真心推荐一家大细黎
2018-09-27
  • 黑松露炒饭