2016-05-17
帮衬完第一次,觉得店员服务态度好,老板有心机亦会出嚟向客人介绍菜式,野食亦有份量同水准,所以一直想嚟第二次。今日专登再嚟帮衬,店员服务唔得,同一个本应服务态度好嘅肥妹店员亦变得差好多。佢嘅态度好似一般果种无皇管餐厅,只有员工之间有交流,客人系透明嘅咁。事原系店员 A向肥妹店员表示某枱底有状况。肥妹一直望枱底动作甚大,亦向同事讲冇野呀。坐喺佢地果张枱隔离嘅我十分不安。我望住肥妹店员,唔多想理我嘅佢想真系当睇我唔到。我忍唔住问,"有啲乜野事呢?" 肥妹店员就完全冇望我地讲,"冇事". 最后肥妹店员终于发现系一只大曱甴喺枱底凳边。佢同店员讲,"哦,有只曱甴喺外面走咗入嚟啫,死咗㗎喇". 佢好似唔多想处理咁。我问,"你会处理系咪?" 佢话,"我会。"我表现得非常惊恐,但肥妹店员完全冇谂过要向我解释或讲声,"唔好意思呀,冇吓亲你嘛" . 曱甴就算真系有都唔系话最大问题。系员工点处理。好失望呀!