2008-02-29
寻晚同妈咪带左囡囡一齐去呢间朋友推介既俄菜餐厅试试. 一入到诺士佛台, 巳经比佢成条街既气氛感染, 呢条街食野既气氛真系同出面既好唔同. 我地经过好多店铺都未揾到10号, 呀囡有d心急咁问: 妈咪, 我地唔系去呢间咩? 好喇, 终于揾到喇, 虽然等lift既时间都要几耐~ 不过lift门一打开, 我地就听到有人o系喥玩音乐, 呀囡就笑笑口咁望到实果两位外国人士喇~ 而我地一坐低果阵呀囡竟然问我: 妈咪, 我地唔系出去跳舞咩? 跟住我同妈咪都笑笑咁叫佢自己出去跳啦~ 当然佢咁怕羞系无做到架啦~ 不过佢全程食野都只系望到实呢两位外国人士. 好喇, 讲返d野食先~ 其实我地都唔系叫左好多野食, 因为始于得我地三个人食~ 我地叫左佢个厨师推介既, 鲟龙鱼子酱with pancake既野, 一份牛柳串烧, 一个海鲜天使面, 两个唔同菜既面包, 同一杯有酒精同一杯无酒精既饮品. 全部野食里面呀囡只系钟意食鱼子酱with pancake, 因为佢可以自己将d蛋黄碎同蛋白碎+鱼子酱咁+落块pancake喥, 但得果5块既pancake, 佢就觉得唔够lor, 但其实呢个菜都几贵下, 所以佢有要求我地叫
好喇, 讲返d野食先~ 其实我地都唔系叫左好多野食, 因为始于得我地三个人食~ 我地叫左佢个厨师推介既, 鲟龙鱼子酱with pancake既野, 一份牛柳串烧, 一个海鲜天使面, 两个唔同菜既面包, 同一杯有酒精同一杯无酒精既饮品. 全部野食里面呀囡只系钟意食鱼子酱with pancake, 因为佢可以自己将d蛋黄碎同蛋白碎+鱼子酱咁+落块pancake喥, 但得果5块既pancake, 佢就觉得唔够lor, 但其实呢个菜都几贵下, 所以佢有要求我地叫多个比佢, 我地都叫佢试其他野食好过~ 跟住就系两杯饮品送上喇, 妈咪果杯系一杯有士多啤梨, 仲有d唔记得系咩burry既汁, 我试过, 味道较得岩岩好, 真系几好饮~ 我果杯就系d vooka with orange juice既野, 都几好饮~ 跟住上左两个面包, 呢款面包都系我朋友极力推介既, 试过觉得都ok, 又唔算系十分好食~ 跟住好快就上左著火既牛柳串烧喇~ 我留意到呢间餐厅好得意, 佢每上一串串烧比任何一顾客果阵佢都会点火, 跟住拍火掌, 等果顾客pay attendtion既, 呀囡紧系睇到眼都大晒啦~ 伴住呢个串烧, 有一味芝士菠菜虾, d芝士好creamy, 好滑, 真系无得弹架~ 而d牛真系烧得岩岩好, 劲好食~ 但呀囡平时唔食惯西餐, 所以唔系咁喜欢~ 跟住我地就plan好叫多个天使面比呀囡啦~ (其实佢都无咩点食) 呢个面真系好creamy, d面系比平时果d幼身既, 好好味架~ 本来我地黎果时系plan左要食cake既, 但由于呀囡咩都唔肯食既关系, 佢果份要我同妈咪食埋~ 搞到我地再食唔落cake了, 唯有下次再试啦~
仲要提一提就系食食下野果阵果两位玩音乐既外籍人仕, 佢地会走到顾客既边pass d小乐器比果张既顾客一齐玩架, 十分开心~