2020-10-28
今日带小朋友到红磡playhouse玩到差不多两点, 系OPENRICE揾左呢间可以网上订位, 无中场休息同评价不错的餐厅。Moreish & Malt系一间美式餐厅, 同佢地既装修布置感觉一致, 带比客人一种轻松舒适既气氛。全程由一个态度亲切, 充满笑容既外藉侍应招呼我地。我地叫左经典自家制牛肉汉堡同weekend brunch班尼廸蛋配三文鱼🥑牛油果, Benedict附送一杯饮品, 我叫左咖啡。最令人惊喜既系佢地免费送左一杯苹果汁比小朋友同一杯冻柠檬茶。宜家有D香港既餐厅连水都唔提供比客人, 变相迫我地比钱order野饮, Moreish & Malt呢个贴心举动绝对系令客人再次光顾的一大原因。班尼廸蛋配三文鱼牛油果 - 面包系选用英式松饼, 烘得脆脆的, 酱汁口感顺滑带点微酸再配上佢地煮得刚好的流心蛋, 好味, 如果三文鱼同牛油果切成一块块而唔系一粒粒会更好。呢份benedict我一个人可以食晒一份但都唔太够饱。经典自家制🍔牛肉汉堡 - 个汉堡我无食, 老公话唔错, 而我非常十分推介既系佢地既🍟薯条, 炸得松脆, 一D都唔会硬同干, 系我近期食过最好味既薯条。我觉得呢度系一个好
我觉得呢度系一个好适合朋友聚餐既地方, 没有压迫感, 没有限时, 没有吵耳的音乐, 提供了一个自在休闲的环境和不错的食物。