2022-11-26 3014 浏览
川沪菜一直都系我其中一样好钟意嘅菜式😚 今日去咗朗豪坊试呢间人气小店 喺门口等位嘅时候冇谂过原来入面咁大😮 入面有咁多座位都全场坐满 果然犀利呀凉拌莴笋丝呢碟好fresh 有啲醋浸住爽口嘅莴笋丝 系个几开胃嘅前菜😝 一丝丝好易入口腌笃鲜呢个系一个适合二至三人份量嘅汤 入边嘅材料有猪腩肉 金华火腿 荀 特制腐皮结 味道唔会太咸 适合秋凉天气嘅时候 可以暖笠笠饮用🥰成都口水鸡 中辣见到佢嘅口水鸡就觉得好吸引😝 咁啱系鸡胸肉同埋鸡翼 真系啱晒我 可以啖啖肉得嚟 又可以感受到辣味嘅味道🌶️ 今日想刺激啲 所以嗌咗中辣 但唔会完全食唔到 因为底下有青瓜 中和返个辣味😚十十碎牛炒饭点餐嘅时候见唔到呢个饭系辣嘅 所以钟意食辣嘅我都觉得几有惊喜🙈 入面嘅材料有蛋同牛肉 炒饭粒粒分明 每一粒都俾蛋汁包裹住 辣辣地几惹味养生桃胶酒酿丸子本来想试手工黑糖糍粑 可惜太好卖 已经卖晒喇🥲 下次要早啲嚟先得 所以嗌咗呢个甜品 小丸子烟烟韧韧 配埋个糖水一齐食 个甜度平衡得几好 就咁饮个糖水会甜咗少少😝 仲有养生嘅桃胶系入面呢间餐厅仲有推出90分钟 火锅放题 好似都唔错 下次会想嚟试吓😻💛

凉拌莴笋丝

腌笃鲜