♡ 朗豪坊平民台湾菜| 灯笼卤味 ♡-今日经开朗豪坊行见到有一间台式餐厅 睇落都几抵食而且店舖播住台湾嘅歌曲😆仲有好多霓虹灯牌~ 吸引到我即刻入去试下啦😆😋- ♡ 灯龙古早卤肉饭(小碗) ♡ $35呢碗古早卤肉饭卤肉汁香浓,肉质软嫩多汁,每一口都带来满满的满足感。🥰-♡ Shake Shake 海苔盐酥鸡 ♡ $48店员送餐时会附有一个纸袋 俾客人倒晒啲鸡入去shake🫶 唔shake 嘅话就可以当原味咁食 。鸡肉外层炸至金黄酥脆,入口嘅盐酥味道带有微微嘅海苔香气,口感鲜嫩多汁。-♡ 招脾灯笼卤味 ♡ $63卤味有好多选择!我哋就拣咗 牛筋肉、蜂巢、牛肚同手工乌龙面,每样都卤得入味,肉质韧口,口感丰富。汤头浓郁,带有卤味独特嘅香气,加上弹牙的乌龙面,一口咬落去,味道丰富,令人回味无穷!-♡ 清新冬瓜仙草柠檬 ♡ $31 好少试呢一种嘅配搭,竟然有惊喜😍👍冬瓜茶带有淡淡的清香,搭配嫩滑的仙草和柠檬的酸爽,味道清新解渴!-♡ 灯笼黑糖珍珠奶茶 ♡ $31 ✨必饮✨黑糖的浓香和奶茶的浓醇结合得恰到好处,加上Q弹的珍珠,一口咬下去,口感丰富。❥#⇢店铺资料:灯笼卤味 (朗豪坊) (旺
♡ 朗豪坊平民台湾菜| 灯笼卤味 ♡
今日经开朗豪坊行
见到有一间台式餐厅 睇落都几抵食
而且店舖播住台湾嘅歌曲😆
仲有好多霓虹灯牌~
吸引到我即刻入去试下啦😆😋
♡ 灯龙古早卤肉饭(小碗) ♡ $35
♡ Shake Shake 海苔盐酥鸡 ♡ $48
店员送餐时会附有一个纸袋
俾客人倒晒啲鸡入去shake🫶
唔shake 嘅话就可以当原味咁食 。
♡ 招脾灯笼卤味 ♡ $63
♡ 清新冬瓜仙草柠檬 ♡ $31
好少试呢一种嘅配搭,竟然有惊喜😍👍
♡ 灯笼黑糖珍珠奶茶 ♡ $31
✨必饮✨
黑糖的浓香和奶茶的浓醇结合得恰到好处,加上Q弹的珍珠,
一口咬下去,口感丰富。

⇢店铺资料:
灯笼卤味 (朗豪坊) (旺角)
旺角亚皆老街8号朗豪坊4A楼10号舖
🔍寻找同区美食📍
➾ #矿泥黄X旺角
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去处 #香港小店 #相机食先 #手机食先#拍拖好去处
#香港美食地图#香港美食指南
  • 招牌灯笼卤味