喺旺角🚇朗豪坊出口,一行出嚟就见到呢间好日系嘅甜点专门店🇯🇵更纱制菓Sarasei ♡。佢哋主打外型趣致得意嘅饭团蛋糕 ,仲有迷彩风嘅戚风蛋糕。之前唔少人都过嚟试咗开心果甜筒🍦,我今次都锁定咗要试吓呢个名物!🍦 开心果日本生乳软雪糕 $30可以拣杯装或筒装,梗系拣甜筒!店员唧得好好,神还原到佢张广告相系扭三个半圈💫。质感偏杰身同扎实,唔会好水好快溶晒𠮶只。食落开心果味唔系好够岀,偏向重奶味啲啲,但都几滑👌🏻。同埋佢系低糖,消暑得嚟又冇咁有罪恶感🤣🐱 焦糖坚果猫猫脆饼$150呢个买嚟送礼都唔错嘅👌🏻猫猫造型🐈,包装都几得意🎁🍙 三重朱古力饭团蛋糕 $29🍙 宇治金时饭团蛋糕 $29 同平时食日本饭团一样方式拆开,几有趣味。出面系一层薄蛋皮,入面就包住夹心忌廉同海绵蛋糕,好有层次感✨朱古力𠮶个劲浓郁,不过相比之下我就钟意抹茶红豆多啲,食落冇咁漏👍🏻。🍰 开心果士多啤梨切件戚风蛋糕 $19好松软,揿落去会回弹𠻹。一拆开已经闻到好香嘅士多啤梨味,清清地,不过价钱都系有啲贵🤐

🍦 开心果日本生乳软雪糕 $30
可以拣杯装或筒装,梗系拣甜筒!

🐱 焦糖坚果猫猫脆饼$150
呢个买嚟送礼都唔错嘅👌🏻
猫猫造型🐈,包装都几得意🎁

🍙 三重朱古力饭团蛋糕 $29
🍙 宇治金时饭团蛋糕 $29