2023-09-07
今日系旺角做完运动,临近晏昼,就系朗豪坊揾下有咩食😋系open rice 见到呢间日本沾面店,价钱又平民,就去咗试下喇☺️🥧五轮烧饼($58)见到好多有人嗌呢个小食,就嗌嚟试吓喇🤣佢个味道同大板烧好似,包括铺满烧饼嘅日本酱汁同沙津酱,而佢个饼都唔会好粉,唔会一夹就跌🤣不过呢个主打用广岛蚝做嘅烧饼个人就觉得无咩蚝味喇🤫🍝二刀流沾面(黑蒜豚骨汤)($88)二刀流沾面包括一块大叉烧同豚角🐖叉烧肥厚适中,反而豚角就比较肥,都有差唔多半旧系肥膏🫠黑蒜豚骨汤个人觉得蒜味唔系好突出,味道系中规中矩。反而沾面嘅面底就好烟韧,软硬程度啱啱好☺️🍜二刀流拉面(香浓豚骨汤)($85)朋友都系嗌左二刀流,不过系拉面。我偷偷试左佢个汤底几啖,个人觉得好过黑蒜汤底。猪骨味浓得嗌又唔会好咸,饮左几啖都唔会话好颈渴🥰而拉面嘅面底系幼面,软硬度都啱啱好👍🏻评分:⭐️⭐️⭐️/5人均消费💰:$115
🥧五轮烧饼($58)
不过呢个主打用广岛蚝做嘅烧饼个人就觉得无咩蚝味喇🤫
🍝二刀流沾面(黑蒜豚骨汤)($88)
🍜二刀流拉面(香浓豚骨汤)($85)
而拉面嘅面底系幼面,软硬度都啱啱好👍🏻
评分:⭐️⭐️⭐️/5
人均消费💰:$115