2019-09-04
放左工同朋友一齐行朗豪坊,我地打算食完野先行街,见到店面简洁俐落嘅设计吸引左,入座时系6点几,唔算好多人,但越食就越多人,好彩黎得早。我地叫左两个主食,两杯饮品,一个甜品;食左2百零蚊。1.人气精炖牛腱心汤饭配莓好时光$58+$28好钟意呢间餐厅嘅汤,真心清甜冇味精,真系有惊喜。另外d牛腱好淋!有入口即融嘅感觉,但d饭唔会太软,一齐食岩岩好。我叫左洛神花莓(少糖)配合返清清淡淡的牛肉面🤤食得好开心满足2. 台湾盐酥鸡肉燥饭配果漾缤纷茶$62+$35以前都好钟意食盐酥鸡,不过又会惊佢切得大粒或者好咸好多炸粉,但都几真材实料,鸡肉、炸粉同盐既比例控制得岩岩好,令人想一旧一旧送饭啊。另外肉燥亦唔会太干,证明系精心炮制而唔系随便炒既。3.百香果透心凉爱玉$28每次去台湾夜市必食嘅,所以今次都会叫!百香果酸酸甜甜,加上爱玉的弹牙,夏日消暑圣品😌
1.人气精炖牛腱心汤饭配莓好时光$58+$28
.人气精炖牛腱心汤饭配莓好时光