2021-08-04 73 浏览
今日去朗豪坊做facial 做完近近哋去咗隔离呢栋朗晴坊度食dinner我同男友叫咗两个晚餐套餐 $69一个Set包埋饮品同甜品咖哩鸡扒炒河食落其实几似星洲炒米嘅炒河版本 呢度用嘅河粉系粗而大片所以食落口感几好 淡淡咖哩味有啲炒蛋粒 加埋烧到香脆嘅鸡扒 整体配搭几好马拉盏通菜拼猪颈肉饭马拉盏通菜惹味 猪颈肉几爽口 超级下饭沙嗲串烧本身我哋叫咗鸡肉猪肉牛肉各两串 但当日猪肉串沽清 所以只试咗鸡肉同牛肉 两种嚟讲我钟意鸡肉多啲 因为Juicy啲 而且佢配嘅𠮶个沙嗲酱汁系我钟意食嘅味道 够甜够结身 又有花生粒最后送上类似椰汁糕嘅是日甜品 但其实食落似有淡淡椰汁味嘅大菜糕 唔会太甜 几清新另外今餐叫咗龙眼冰(+$10)同冻柠茶(+$2)味道就正正常常啦

我同男友叫咗两个晚餐套餐 $69一个Set包埋饮品同甜品

咖哩鸡扒炒河