2023-12-21 238 浏览
上网见到呢一间有live Band好有气氛, 而且仲有上层可以坐室外望住个海景食饭几浪漫咁。 一于带另一半嚟撑枱脚。❤️三文鱼子牛油果多士 推介❤️呢个其实佢有两个款式,一个系三文鱼子再加牛油果蓉,另一个系蕃茄果蓉加少少红葱头碎。 三文鱼子咸咸地配合牛油果蓉嘅清淡嘅味道,鱼子嘅咸味解咗牛油果嘅腻! 仲要面包系烘得啱啱好上盘热辣辣好脆口! 蕃茄蓉加红葱头碎加巴马火腿,个味道就比较抢。 甜甜酸酸咬落去生洋葱嘅味道辣辣地好有口感再加埋巴马火腿嘅咸香味,前菜嚟讲我觉得非常开胃。蒸焗比目鱼配山薯半龙虾蟹肉牛油汁蒸焗嘅方式,令到冇平时蒸鱼𠮶种感觉。 有少少脆面,亦唔会好干身。 酱汁调味得好好,而且鱼冇乜骨!侧边嘅side dish 有一啲炸薯仔蔬菜同埋估唔到有龙虾肉。 🤣😂虎虾仔烟肉蕃茄意大利粉意粉软硬适中,酱汁调味酸酸甜甜有少少烟肉嘅香味,仲有唔少虎虾,都几抵食!焦糖苹果蛋糕味道非常特别,佢有一层嘅焦糖,有一层苹果蓉,最后下面就系蛋糕。 食落去上面甜甜地,下面苹果蓉偏酸。所以整体嚟讲味道配合得几好,几有层次。

三文鱼子牛油果多士 推介❤️

蒸焗比目鱼配山薯半龙虾蟹肉牛油汁