2020-07-16
每次系隔离饮咖啡经过,都已经好想食呢间「小茶角」!今日终于有机会约埋friend黎试试佢入到黎即刻mark实左入面嘅望码头位!今日天色好好,蓝天白云,心情特别靓睇下咁样望出去食几好feel~~我地先order左个牛油果Salad我系avo fan菜好fresh, 索索声,好脆佢呢个avo好靓~~熟得黎唔烂,我至怕食到比较生嘅,佢呢个刚刚好佢嘅salad sauce酸酸甜甜,唔会落好多,所以真系可以食到佢几新鲜,又唔怕多汁肥。到戏肉啦牛角beeeeeeeell我地分别叫左至有代表性嘅「屯门牛」同够晒分量嘅「牛魔王」两只牛牛都好正!屯门牛系bacon牛魔王系US牛牛汉堡扒Bacon唔会煎过龙柴晒,好紧要啊而汉堡扒牛味十足,又够厚同juicy,食落好满足!其余嘅ingredient一样就夹埋讲啦佢个滑蛋无得顶,就咁睇都见到佢系唔老!重点嘅crossiant...哇,我本身有啲怕佢系好硬身个种,因为上颚牙肉本身有点损左..但系好感动,我食到!佢系脆得黎唔会好有攻击性xD哈哈哈,佢牛油味都好重,幸福感倍增想讲未食晒已经心里O.S. 一定会返黎翻啅!然后犀利啦,水炮车!报告,冇pepper味、微甜
牛油果沙律
到戏肉啦牛角beeeeeeeell
屯门牛
我地分别叫左至有代表性嘅「屯门牛」
牛魔王
同够晒分量嘅「牛魔王」
水炮车
然后犀利啦,水炮车!报告,冇pepper味、微甜、透心凉嘅微妙气水我试左朋友几啖,继续饮返我嘅养生热饮,哈哈,龙眼花蜜..好耐冇饮过呢个味道this is a great ending...