尖沙咀有间可以望住清真寺嘅Library Restaurant and Bar,入面除咗可以饮野打卡,野食都几正叫咗两个lunch set,前菜有蕃茄汤或者巴马火腿沙律,我同朋友都拣咗蕃茄汤,好浓好足料,佢块包仲好脆同甜甜地主菜烤西冷牛扒配薯蓉露笋,牛肉好嫩,五成熟左右,但冇血水,薯蓉几好味,食完已经有啲饱另一主菜系烤加拿大猪鞍配白桃莎莎,猪肉煮到啱啱好熟,虽然望落粉红色,但肯定系熟咗,好淋好好味最后食埋佢个dessert party,有齐哂佢3款甜品,而我最钟意Brownie with Gelato野饮都唔错,Rose Latte同Hojicha Latte又睇得又饮得呢间同朋友黎gathering食下饭系唔错嘅选择

蕃茄汤

烤西冷牛扒配薯蓉露笋