2020-02-06 152 浏览
每次去食放题都觉得系当自己唔食咩时既好选择,放题对于我黎讲,的确比较少食,所以每次食都觉得有惊喜😂今次都选择午市放题,人流相比夜市放题少,价钱又可以优惠啲,识拣午市放题先系抵食之选。呢间餐厅地方真系好大,一入去已经好舒服,特别系香港地方狭窄,咁大面积真系好难得,最好坐系卡位,一边食嘢,一边面对住海景,心情都靓啲。我觉得要食得多款式,秘诀系数量唔好多,样样少少,咁先有肚食各类嘢食。呢间餐厅比较电子化,用QR code 点餐,都好方便环保。基本上放题必点嘢食都有,寿司,刺身,天妇罗,串烧,小食等等都有。今次比较赞既系盐烧鲭花鱼,好大条,简单用盐带出鱼既味道,有时唔需要太多调味料先可以食到食材原有既味道,系一叫再叫既菜式。天妇罗都唔错,唔会话有食到一啖粉,小小炸酱就OK。寿司都有唔少款式,鳗鱼卷,芒果卷,软壳蟹卷,三文鱼,鱼子等等,不过仲有新鲜海胆卷先至惊喜,要知道唔新鲜既海胆真系又苦又难入口,所以有新鲜海胆要食多几旧先😂除左点餐之外,仲可以去出面拎嘢饮同嘢食。嘢饮都好大众,基本上大家钟意饮既都有。虽然选择好多,不过最后都系拣左—解茶🤣嘢食就有啲冷盆,好似有中华沙律,砚肉,芥末鱿鱼,冻虾,生

呢间餐厅比较电子化,用QR code 点餐,都好方便环保。

基本上放题必点嘢食都有,寿司刺身,天妇罗,串烧,小食等等都有。

除左点餐之外,仲可以去出面拎嘢饮同嘢食。嘢饮都好大众,基本上大家钟意饮既都有。虽然选择好多,不过最后都系拣左—解茶🤣嘢食就有啲冷盆,好似有中华沙律,砚肉,芥末鱿鱼,冻虾,生果等等。其实款式应该再多啲,可能我实在太早去食,啲嘢食未有咁快上齐。

所以食放题都系要慢慢享受😆