2021-06-08 1711 浏览
复活节长假期, 当然要陪下主子! 本来想去离岛, 但怕天气唔好, 所以都系去西九文化区行下、食下嘢! 当日去到大约13:00, 本来想去留白, 但系店员话要BOOK 位。之后想去侘寂珈琲 • 吃茶, 但系店员话而家唔招待狗了 (坐出面都唔得)。于是我哋就拣咗食Hooman, 不过因为坐室外位要自行等位, 唔驶拎筹, 于是我哋就唯有喺外面痴痴咁等位, 等咗半个钟先有位。一坐低就睇下食咩先...... 热狗以唔同狗种命名, 好得意! 热狗仲可以按照自己喜好嚟拼除咗热狗, 仲有其他嘢食!有ALL DAY BREAKFAST 沙律, 仲有薯条同焗薯等......甜品都有当然仲有好多唔同饮品拣。点餐时仲发现有special menuHotdog - Poodle  (法兰克福香肠, 肉酱, 洋蒽粒, 腌黄瓜, 茄汁&芥末酱)呢个系老公叫嘅, 佢赞口不绝㖞!Hotdog - Chihuahua  (法兰克福香肠, 芝士, 脆脆烟肉, 烤蒜, 大蒜蛋黄酱)身为一个蒜头FANS, 见到呢个热狗简直即刻心心眼谂都唔驶谂就即点啦! 仲加咗$28 配埋扭扭薯条!一咬落去略嫌竹炭热狗包有D 干但系个大蒜蛋黄酱

一坐低就睇下食咩先......

热狗以唔同狗种命名, 好得意!

热狗仲可以按照自己喜好嚟拼

除咗热狗, 仲有其他嘢食!

甜品都有

当然仲有好多唔同饮品拣。

点餐时仲发现有special menu

呢个系老公叫嘅, 佢赞口不绝㖞!
Hotdog - Poodle

身为一个蒜头FANS, 见到呢个热狗简直即刻心心眼

谂都唔驶谂就即点啦! 仲加咗$28 配埋扭扭薯条!

一咬落去略嫌竹炭热狗包有D 干
但系个大蒜蛋黄酱好惊喜! 食落有阵阵生蒜嘅辛, 好正!
烤蒜加埋烟肉连埋肠一齐食, 又淋又脆的, 口感极好!
成个热狗食落超蒜! 好好味!

扭扭薯条唔油腻, 不错!
Hotdog - Chihuahua

经典焗薯
呢个焗薯算交到功课呀! 配埋SOUR CREAM 同烟肉食, 正呀!

我地仲叫咗ICED MOCHA 同AMERICANO
不错! 正常水平!

不过杯ICED MOCHA 要成$50, 贵咗D!
经典焗薯

时间过得好快, 当打呢篇食评嘅呢一刻, 我食评中其中一只狗狗已经移民咗去彩虹桥! 呢次亦系最后一次同佢出街! 感触!
2021-04-04
Hotdog - Poodle