2024-12-26 481 浏览
话说某个晴朗嘅中午,我哋去咗西环一间对住海景嘅餐厅享受西餐午餐。餐厅嘅环境真系一流,坐喺大嘅玻璃窗旁,可以俯瞰整个海景,阳光透过玻璃洒落嚟,整体感觉非常写意同舒适。🍷🌅首先,我哋点咗*安格斯牛肉他他*。牛肉他他味道浓郁,牛肉嘅鲜嫩同细腻口感,配上少许香草同调味品,味道丰富而且有层次,每一口都充满咗牛肉嘅鲜美。🥩🌿接住嚟系*田鸡薯蓉*。田鸡嘅肉质嫩滑,配上绵密嘅薯蓉,味道十分搭配。薯蓉嘅细腻口感同田鸡嘅鲜美味道互相辉映。🐸🥔*蚬肉扁意粉*亦系一大亮点。意粉煮得啱啱好,口感弹牙,蚬肉嘅鲜甜同白酒汁嘅香气完美结合🍝🦪然后上场嘅系*香煎盲曹鱼*。盲曹鱼煎得外脆内嫩,鱼肉鲜甜多汁,配上简单嘅调味品,更加突出咗鱼肉嘅鲜味。🐟🍋最后嘅甜品系*水蜜桃芝士挞*。芝士挞嘅口感浓郁而且细滑,配上水蜜桃嘅甜美,形成咗一个完美嘅结合。🍑🍰