2021-10-19
依家都钟意同朋友饮茶,因为可以慢慢坐倾下计,不过好多酒楼环境都好嘈,好难可以倾到计🙄。今次黎左呢间海港荟,环境真系唔错,可能我地早啦,11:30黎到,安排到坐窗边位,睇到维港好舒服🤩🤩。饮茶都系食𠮶D野架啦,如果咁既环境,价钱又真系唔贵,仲要食到中段,先发现原来有午市套餐$208🤣🤣,有一个炒粉面饭,一个小食,两款点心。好抵!😜不过食物质素就一般般,比较好食既系原只鲍鱼烧卖$38,有粒鲍鱼点缀下,都几入味,又唔贵😁。流沙奶黄包$26 ,都系几好食既,热辣辣中间流晒D汁出嚟,唔错🥰。但系其余既就唔太好,萝卜糕比较粉,无咩萝卜味😅。叉烧肠粉$48,可以不叫,叉烧好干,肠粉皮又鞋又厚,呢款唔抵食🥺。之后先见到套餐有得拣,但因为之前无留意order左,唔可以转返系套餐。所以建议叫套餐,会抵啲😁。小笼包又系一般,无汤汁流出。酒糟鸭舌$58,呢个几有酒香,鸭舌入味之余,又软滑,不过略嫌少D😅。泡椒凤爪无咩味,又系一般般。八宝两面黄,面底都脆既,但D𩠌好似唔系好夹。总括环境舒服,系同朋友倾计既好地方,不过食物质素参差,叫套餐会好D😜。
但系其余既就唔太好,萝卜糕比较粉,无咩萝卜味😅。
小笼包又系一般,无汤汁流出。
泡椒凤爪无咩味,又系一般般。
八宝两面黄,面底都脆既,但D𩠌好似唔系好夹。