2024-10-04
早几日行开尖东,无意中见到依间新开既酒楼,一于试试佢! 一上到去佢个无敌海景真系不得了,酒楼采光十分舒适,环境比我地感觉十分唔错🏙再食埋啲点心,就觉得依间酒楼高质‼️唔系净系食个景,连啲出品都好认真👍🏻同酒楼姐姐闲谈间得知酒楼好多都系手工点心,选择亦多。仲有啲特别既选择,例如三星烧卖(猪肚、猪润、冬菇烧卖),可惜个日去到卖晒喇!唯有下次去再试~而我地嗌左个几样野都好满意😻 绝对系用心之作呀~🤎 笋尖鲜虾烧卖 饺皮晶莹剔透,一咬落去劲多虾仁,亦十分Juice!!🤎 凤尾虾芋角颜值高!外皮酥脆,口感层次分明,虾仁、 芋泥同肉馅比较恰到好处,个人觉得系必点😙🤎 鲍片棉花鸡原块带骨鸡件及鲍片蒸出黎,底层既鱼肚同准山吸满晒啲鲍片鸡汁😍🤩🤎 山竹牛肉球肉质鲜嫩,睇得出系巧手制作,调味亦👍🏻🤎 箭猪流沙奶黄包流心奶黄内馅,甜度适中,一口咬落去会爆浆😍🤎 福建鲜虾炒饭饭炒得粒粒分明,用料新鲜扎实,仲有灵魂瑶柱丝,香气十足😋 系可以encore既茶楼‼️ 我地个日埋单仲有试业优惠8折🥳最后需要分享佢有宜家家私个只款既BB凳提供👍🏻 带幼童去都完全无问题呀💕
再食埋啲点心,就觉得依间酒楼高质‼️
唔系净系食个景,连啲出品都好认真👍🏻
而我地嗌左个几样野都好满意😻 绝对系用心之作呀~
🤎 笋尖鲜虾烧卖
饺皮晶莹剔透,一咬落去劲多虾仁,亦十分Juice!!
🤎 凤尾虾芋角
🤎 鲍片棉花鸡
🤎 山竹牛肉球
肉质鲜嫩,睇得出系巧手制作,调味亦👍🏻
🤎 箭猪流沙奶黄包
流心奶黄内馅,甜度适中,一口咬落去会爆浆😍
🤎 福建鲜虾炒饭
饭炒得粒粒分明,用料新鲜扎实,仲有灵魂瑶柱丝,香气十足😋