2024-05-22
晚餐想系梅窝食埋先慢慢搭船返中环, 难得入到去, 可以望住无敌海景食西餐🌊两份『精选晚餐』HK$198加一 x 2『芒果蟹柳沙律』、『酪梨蕃茄沙津』沙律菜新鲜🌿芒果够芒果甜又好肉🥭小蕃茄鲜甜🍅另配日式胡麻酱🍴『法式洋葱汤』、『南瓜忌廉汤』洋葱汤煲得够出味🧅啖啖洋葱甜! 南瓜唔系多忌廉个种, 但每羹都有南瓜丝🥣好足料!!『香煎猪扒配苹果酱』猪扒配苹果酱可以话最完美配搭, 猪肉加苹果甜味令人食唔停🍽️『香草烧羊扒配薄荷酱』羊扒好够羊味, 可能有啲人觉得系膻, 但个人认为羊有少少膻先正🤭会跟个肉汁同薄荷酱, 系好食嘅!主菜有薯菜跟, 大大个烧蕃茄, 份量好够饱, 两杯咖啡茶, 涷饮唔洗加3蚊仲大大杯😂另跟是日甜品, 我哋有雪米糍食🫡°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°湾畔轩 @silverminebeachresort📍 大屿山梅窝银矿湾 D.D.2 地段648银鑛湾渡假酒店地舖#MrsLong #hk #Longs #mamablogger #香港美食 #餐厅推介 #hkfoodie #亲子好去处 #假日好去处 #foodieshk #hkfoodlovers #梅窝
两份『精选晚餐』HK$198加一 x 2
『芒果蟹柳沙律』、『酪梨蕃茄沙津』
『法式洋葱汤』、『南瓜忌廉汤』
『香煎猪扒配苹果酱』
『香草烧羊扒配薄荷酱』
湾畔轩 @silverminebeachresort
#MrsLong #hk #Longs #mamablogger #香港美食 #餐厅推介 #hkfoodie #亲子好去处 #假日好去处 #foodieshk #hkfoodlovers #梅窝 #银鑛湾 #resort #渡假