2021-11-04 112 浏览
今日放工去左尖沙咀,忽然想食泰国野,拿拿声上网揾下有咩餐厅,见到依间评价唔错就所以决定黎依度试下。去到门口见到好多人,餐厅分左泰式同西式,我地就拣左泰式。一入到餐厅,见到D装潢好靓,好多打卡位。餐厅入面有个好靓嘅秋千,打卡一流!不过因为我地太肚饿,所以只系想快D食野所以冇打到卡。职员安排我地坐喺窗边嘅位置,无敌大海景,好好FEEL!餐厅提供好多唔同嘅菜式,本MENU都好厚,有选择困难症嘅我地要睇晒成本再去拣食咩,真系需要D时间。好彩每张台都会预先准备左一碟虾片,唔太油腻,我地可以一边食一边拣下食咩,差少少清晒成碟!香脆芝麻猪颈肉平时食泰国野多数会叫炭烧猪颈肉,今次试下新煮法又唔错㖞!半煎炸嘅猪颈肉加上芝麻,好香口!点酱汁食会降低油腻感!黄咖喱软壳蟹平时好少见到依个配搭,软壳蟹炸嘅时间刚好,唔好干身,仲系有JUICY嘅感觉。黄咖喱汁应该系加左D蛋,所以会比较杰身。依个咖喱啱晒唔食得辣嘅我地!印度薄饼落单时职员推荐咖喱可以搭配一份薄饼,我地平时都好钟意食,所以二话不说就叫左!薄饼唔会好油,点上咖喱真系一个完美嘅配搭!泰式炒金边粉金边粉用蛋包住上碟,旁边仲跟左青柠,花生碎,糖,辣椒,可以自行

印度薄饼

泰式炒金边粉
金边粉用蛋包住上碟,旁边仲跟左青柠,花生碎,糖,辣椒,可以自行调配适合自己嘅口味!仲有好多只大虾,金边粉酸酸甜甜好味道!
泰式咖啡
依排咖啡瘾好强,所以都叫左杯泰式咖啡饮,咖啡加上椰奶都几香!
2021-11-03