2017-07-23
身为一个韩饭,韩国野固然都系我既最爱呢一间goobne chicken就系EXO代言,不过我唔系佢地既饭~都系朝圣一下XD入面都几多位下,岩晒系CWB呢个地理位置XD而呢度系25楼,所以望出去个风景好靓,如果系夜晚黎就更有feel!韩式炒粉丝鸡蛋卷($148)其实韩国餐厅好多都有炸鸡,呢间比较特别系有鸡蛋卷而呢个鸡蛋卷就系我想黎既原因! 是关都好钟意食鸡蛋~XD入面材料有粉丝系炒过既,仲有黄瓜青瓜火腿,其实都只系紫菜包饭既材料咁不过系有层厚既鸡蛋包住,食落冇紫菜包饭咁饱肚同埋有少少辣酱系上面加番少少味道,整体都不错蜜糖咖哩烤鸡($185)而主打就紧系食鸡啦~呢间餐厅就话佢地既鸡系冇经过油炸整既,食落就少左份油腻既感觉,而且个外皮都依然会好脆蜜糖比左少少甜味,而咖哩又比左少少辣同咸味,味道系好丰富鸡既肉都好滑就算系鸡胸都好滑,系值得一赞!而份量都适中,可以2-3个人食同埋呢度有手套提供架~唔洗怕丑可以拎住食!草莓雪奶冰($98)最后我地都叫多左个冰黎食~因为冇叫到野饮士多啤梨既份量都好多,而且好甜~上面仲有一球雪糕系度,帮个冰加番少少甜味冰入面都仲会有士多啤梨同埋酱所以食到最后都唔会冇味
入面都几多位下,岩晒系CWB呢个地理位置XD
其实韩国餐厅好多都有炸鸡,呢间比较特别系有鸡蛋卷
而呢个鸡蛋卷就系我想黎既原因! 是关都好钟意食鸡蛋~XD
不过系有层厚既鸡蛋包住,食落冇紫菜包饭咁饱肚
同埋有少少辣酱系上面加番少少味道,整体都不错
蜜糖咖哩烤鸡($185)
而主打就紧系食鸡啦~
蜜糖比左少少甜味,而咖哩又比左少少辣同咸味,味道系好丰富
鸡既肉都好滑就算系鸡胸都好滑,系值得一赞!
而份量都适中,可以2-3个人食
同埋呢度有手套提供架~唔洗怕丑可以拎住食!
最后我地都叫多左个冰黎食~因为冇叫到野饮
士多啤梨既份量都好多,而且好甜~
上面仲有一球雪糕系度,帮个冰加番少少甜味
冰入面都仲会有士多啤梨同埋酱
所以食到最后都唔会冇味,加上冰都有少少既奶味系度
share食就岩岩好~
晏就呢度都唔算多人,所以我同朋友都可以慢慢食倾下计咁~