2021-01-17
为左试一试个屯门去东涌条新路,顺便有藉口去东涌试下新酒店嘅餐厅。酒店位置有点远,地铁站穿过东荟城后都要行10分钟左右先到,而隔离公屋都仲起紧,感觉直系新到去开荒咁。Sherton不嬲都有质素,入到去service好已经唔使讲,佢地主要都系以英文serve客人先。我同朋友中午walkin,都有几枱人。好彩都仲有window seat坐。如果之后想坐window seat最好book位,因为得4至5枱可以坐到window seat. 另外餐厅都有outdoor可以坐,chill一chill就最岩。可能因为疫情关系啦,lunch and dinner都系同一menu. 我同朋友就叫左块扒试下,选择困难症下叫waitress recommend 下。 然后就再叫杯cocktail, 睇下有无惊喜。话哂身为伪港女,影张靓相都紧要架。块扒黎到,我地叫左medium, 都算合格,但唔知系咪有旧骨,所以近骨嘅地方就似medium,出面就熟左少少。等嘅时候,望出去系对住个海,而且系好清楚咁睇住飞机降落。依家唯有望梅止渴,睇左当自己去左旅行啦。到我地finish左,之后再叫多杯酒,waitress都好好,
到我地finish左,之后再叫多杯酒,waitress都好好,问我地使唔使坐出去outdoor. 咁我地就试下出去坐有咩感觉。
出面都几多枱,但就sofa位唔多,如果多朋友嘅,sofa位都系一个唔错嘅选择(我指解除限聚令嘅时候坐),坐落去好舒服,而且仲可以望到日落添。
都多人去outdoor坐同饮嘢,4点几果阵都已经full哂。讲返啲嘢饮先,价钱可以接受,百零蚊杯,话哂系酒店餐厅㖞。