Cucina

2021-05-05 1274 浏览
难得今日lunch有时间,试吓意大利🇮🇹菜餐厅以黑色为主题,今日天气好好,坐窗口位可以望住个维港☺️先黎个包,意大利餐厅必备👍🏻bread stick, 麦包、crisp都有,当然系点橄榄油加Balsamic vinegar到头盘上枱👍🏻今次拣咗两款巴马火腿伴蜜瓜摆盘好靓,不过啲火腿就唔够香,同埋蜜瓜唔系好甜(不过应该系唔啱season)😅芝士有啲惊喜,系偏硬𠮶种芝士但系食落有啲果味😋香煎鸭肝鸭肝冇鹅肝咁Heavy,不过一样有一种油脂嘅香味,配埋杂莓果酱,食落去都几清新。另外个冻批配埋粒红苺都几好食 主菜拣咗香辣蟹肉飞鱼子芦笋意大利粉辣味只有少少,唔太食辣的话都接受到。少少辣食落去仲野味。意大利粉煮得啱啱好,仲带少少生嘅感觉喺中间👍🏻最后到甜品😍拣咗个蛋白饼配云呢拿雪糕一嚟到就比佢个外型吸引咗,真系有啲意外🥰成个设计都好似个艺术品咁,仲要味道好正😋Enjoy埋杯咖啡就结束左我个游闲午餐
难得今日lunch有时间,试吓意大利🇮🇹菜

餐厅以黑色为主题,今日天气好好,坐窗口位可以望住个维港☺️

到头盘上枱👍🏻今次拣咗两款

巴马火腿伴蜜瓜