2023-08-04
今次黎到天后呢间既前啡后酒仲系2022年俾timeout 推荐过添😍 Bar 既门口系ESC隔离条巷仔入面, 舖位唔大, 但系暗黑既格调几有feel, 而家梳化位坐得好舒服😌 食物同朝早ESC既选择一样, 饮品就以Cocktail 同各式既Whisky 为主☺️Truffle Braised Pork Orzo🐷 ($115)红烧五花腩配上Orzo, 蘑菇, 黑松露, 仲有半生熟既温泉蛋几特别🤓 Orzo系一款米形既意大利面, 口感会比较硬身, 系香港比较少地方会食到😋
Kimchi Carbonara🍝($115)长条意大利粉配上用传统方法整既Carbonara Sauce, 加埋kimchi一齐食辣辣地好惹味, 系fusion得好好既一个道菜😁Classic Old fashion 🥃($90)浓郁,顺滑易入口🤩Whiskey Sour🍋($90)柠檬汁同Whisky既味道完美地融合, Whisky既味道慢慢地浸透出黎好有层次😙Cask Orkney 18 Year Old (A.D. Rattray) Whisky (70cl, 46%)呢款18年既 Limited Edition
Kimchi Carbonara🍝($115)
Classic Old fashion 🥃($90)
浓郁,顺滑易入口🤩
Whiskey Sour🍋($90)
呢款18年既 Limited Edition Scotch Whisky 轻轻一闻已经好浓郁, 饮落几有层次同顺滑, 带有微微既蜜糖同果香, 济饮觉得太浓既可以加一两滴蒸馏水就会变得更易入口, 仲可以提升Whiksy既味道添😉
✨Nose: Vanilla, Sugar Grapefruit, Baked apple
✨Taste: Citrus with pear, sweet and spicy honey
✨Finish: Slightly smoky, Sweet lemon juice
呢度既环境真系几舒服, 第一黎Whisky bar 有唔同既体验, 之前黎过前面既ESC 已经觉得高质, 连bar都一样咁高质, 推荐一众爱Whisky 之人黎试下😎