呢期差不多朝朝都喺返工前,行上半山扶手自动电梯拍卡悭2蚊,晨咁早做晨运,只系为左悭2蚊不过香港人就系咁,悭得一蚊得一蚊拍完卡,沿扶手电梯行到落黎,最后会连接到中环街市中环街市翻新后,相信仍然系唔少上班一族必定经过嘅地方。晨咁早,大家都匆匆忙忙赶住返工,点知中环街市内,就有间店舖已经开门营业,原来系1966烘焙联盟。(其实佢系超群饼店旗下一条新嘅副线品牌)见佢栋左个牌大大只字写住超值早餐,有4款包选择,仲要跟埋热奶茶或热咖啡,$16真系几抵wo出面某D面包店都唔止呢个价啦一于买个菠萝包+热奶茶返公司试试先纸袋冇乜特别花巧野,大大张贴纸贴上印上店舖名称,相当简洁攞出食物,有个大透明胶袋包住嘅菠萝包,十分卫生同埋一杯同出面咖啡店细杯装一样size嘅热奶茶哗!真系要攞个包出黎影一影相,个size大到咁,仲大过我块面 (唔好以为我zoom近左黎影,睇番上面幅相片都见真系好大个)味道点呢?唔系新鲜出炉当然冇咁热冇咁好食不过都唔差,咬落都算松软嘅杯奶茶,就真系不值一提了,唔知系奶味太重定点,唔太好饮,完全唔系我杯茶不过又咁睇,$16有大大个面包跟杯热饮,你仲想有咩要求呢?要求就自然会降低。
不过香港人就系咁,悭得一蚊得一蚊
拍完卡,沿扶手电梯行到落黎,最后会连接到中环街市

出面某D面包店都唔止呢个价啦

一于买个菠萝包+热奶茶返公司试试先

纸袋冇乜特别花巧野,大大张贴纸贴上印上店舖名称,相当简洁

攞出食物,有个大透明胶袋包住嘅菠萝包,十分卫生
同埋一杯同出面咖啡店细杯装一样size嘅热奶茶

味道点呢?唔系新鲜出炉当然冇咁热冇咁好食
不过都唔差,咬落都算松软嘅

2022-01-05
3 分钟 (外卖自取)
$16 (早餐)