2016-12-15 1593 浏览
Bi 一向钟意食all day breakfast知道元朗有间颇有诚意嘅西式小店所以就去试试当日横风横雨 响凤攸北街揾极都揾唔到间舖头最后打俾负责人先知 原来小店位置同一至六号唔系同一条街大家可以落左形点条天桥 向右行 沿大街行到东方兽医就见到Leisure 十一点几仲有早餐提供而我就选择左供应到4点嘅all day breakfast室内位置好细只系放到2张台墙上挂左几幅昼 CAFE行文青风客人多数拣坐室外当日听到滴滴答答嘅雨声别有一番情调美中不足嘅系张枱好细 枱脚唔稳阵仲有好多好大嘅空隙 每次放杯都要非常小心个杯会跌落去讲反份all day跟餐有一杯细橙汁 另再有一杯咖啡/茶我就选择左唔使加钱嘅热鲜奶杯奶打左泡 口感比就甘煲热距丰富哩d都系诚意之一滑蛋炒得够滑 但上枱个时已经冻左建议最后先炒同埋唔香牛油味 呢点纯粹个人喜好。两块烚嘅火腿,如果系煎嘅会更好。沙律菜好新鲜,唔会有种雪左好耐嘅感觉无苦涩味, 配黑醋另外有茄汁豆,同埋有旧好细的薯蓉食得出唔系沟粉果种即食薯蓉面包烘到内脆外软隔得耐食都唔无变到好硬店主系基督徒,从台上的木立方体上的金句可以略知一二店主亦都好亲切,会同客人倾计隔
Bi 一向钟意食all day breakfast

杯奶打左泡 口感比就甘煲热距丰富

哩d都系诚意之一
滑蛋炒得够滑 但上枱个时已经冻左

建议最后先炒

同埋唔香牛油味 呢点纯粹个人喜好。

无苦涩味, 配黑醋

另外有茄汁豆,同埋有旧好细的薯蓉

食得出唔系沟粉果种即食薯蓉

质素高 又唔贵

会再去!

回覆 回覆所有人 转寄
2016-11-30
$60 (早餐)