2019-07-15
最近火红火热嘅网红打卡点<美滋锅>,我都去朝圣,果然入去打完个边炉,即刻少女心爆棚咁行返出嚟😂香港人嘅文化就系最钟意一年四季无论夏天都要打边炉,而美滋锅最吸引,就系有一个充满骨胶原嘅汤底,粉红色嘅装修,喺门口仲有一个立体嘅火锅影相位,直情一次满足我三个愿望,又可以影相又可以一路食一路补充胶原,唔怪得知开左短短时间,已经咁多人赞口不绝不过呢身为一个妈妈嘅我,最欣赏就系佢有一个儿童游戏室,你仲可以用电话数佢嘅QR code睇CCTV,望到小朋友喺里面玩嘅情况,真系啱晒我哋一班师奶一路补充胶原,一路睇住佢哋玩又可以同班师奶倾计唔受骚扰😂配套方便真系唔错,食物质素出乎意料之好,全部都好新鲜,我最欣赏就系个蟹子虾滑,食落去超有惊喜,仲食到佢入边有原只虾肉,个口感爽口得黎弹牙,另外佢个拉面都10分推荐,好好食,个口感我唔识得形容,但系我真系食咗好多
猪骨胶原汤底+四川麻辣汤底
𫠒红鱼刺身