2014-12-01 577 浏览
九龙城食点心多的是,但依间点心舖真喺想试好耐,今日陪老妈子嚟朝圣一吓!皇朝真喺皇朝,十一点到,依然咁多客!我同老妈子坐咗喺死角!摆设上最欣赏喺碗筷,都几有心思,第二喺佢哋嘅蒸笼,正正方方又刻咗谭点二字!曾经叱咤一时嘅谭点,出品真喺零舍不同!大粒落足料喺基本,但食到点心原味确实最重要!《王朝虾饺皇》皮薄多涵,落足料,非常弹牙,可见用料新鲜,而且冇落味精。虾味十足!多数烧卖都落红色蟹子或鱼子,但 《黑鱼子花菇蒸烧卖》依个卖相特别,用上黑鱼子!而且够大粒,落足料,新鲜弹牙!同一般酒楼出品特别唔同!《谭点金牌糯米鸡》多汁,口感有层次多元元,有蛋黄,鸡柳,冬菇!新鲜可口,真喺几好食!即叫即做,用料新鲜,虽然等待有啲时间,但值得!依餐 70 蚊,抵食!

王朝虾饺皇
黑鱼子花菇蒸烧卖
谭点金牌糯米鸡

$35 (早餐)
王朝虾饺皇
谭点金牌糯米鸡