2016-01-15 2419 浏览
黎至法国闻名的朱古力饮品,终于有时间黎朝圣! 平日下午3,4点, 人流唔多, 亦设有OUTDOOR座位可以望下海~招牌热朱古力 old fashioned hot chocolate "L'Africain", 会跟埋一份鲜忌廉,配合热朱古力混和饮用应会更香滑.朱古力倒出黎既时候好杰身, 闻到阵阵朱古力飘香~ 首先当然要先饮试一口纯朱古力唔配CREAM,嗯…感觉就似将粒装朱古力热溶成朱古力酱整甜品一样, 口感好RICH, 朱古力味浓郁, 唔会苦涩, 不过......甜味较重! 饮多几啖感觉都几饱滞.....之后配埋忌廉一齐饮用, 口感系仲更加细腻香滑~ 虽然加CREAM会令朱古力沟稀左啲,但饮落去既口感就会变得冇咁杰身同张口。如果怕朱古力太THICK, 加CREAM饮用系比较易入口~朱古力加忌廉真系好邪恶!
朱古力倒出黎既时候好杰身, 闻到阵阵朱古力飘香~
如果怕朱古力太THICK, 加CREAM饮用系比较易入口~
朱古力加忌廉真系好邪恶!