2017-02-06
喺九龙城食完饭,大家意犹未尽,转战到the stadium 饮嘢睇波。近年新型嘅酒吧都系主打手工啤酒,似乎特色装修+手工啤+有质素嘅佐酒食物,便是成功嘅方程式。第一个感觉系个场好大,好开扬,可容纳过百人不是问题,仲有露台可以饮酒倾偈。典型美式餐厅嘅装潢,有多部大电视和美式桌球枱。入座时差不多10 pm,全场座无虚席,大人细佬都嚟开餐。等咗5分钟左右就有枱。个menu 无论食物同酒都有好多选择,happy hour 时段3-8pm, wine,spirits,whiskey 同啤酒约平$10-15。House red pepperton estate, Australia $68 果味香,结构简单,偏甜易入口。苏格兰Stewart First World Problems Belgian IPA $68 麦味重,但仍带果香和淡淡嘅蜜糖甜味。Delirium Tremens $68 瓶身设计好可爱,有好多象仔造型。strong ale系列,贵为得奖啤酒当然要试真啲。入口酵母味重,整体味道不浓较甜身。这枝不是我杯「茶」(酒),我还是偏爱麦味重嘅啤酒!所以都系叫返Guinness $68黑松露
第一个感觉系个场好大,好开扬,可容纳过百人不是问题,仲有露台可以饮酒倾偈。典型美式餐厅嘅装潢,有多部大电视和美式桌球枱。入座时差不多10 pm,全场座无虚席,大人细佬都嚟开餐。等咗5分钟左右就有枱。 个menu 无论食物同酒都有好多选择,happy hour 时段3-8pm, wine,spirits,whiskey 同啤酒约平$10-15。 House red pepperton estate, Australia $68 果味香,结构简单,偏甜易入口。