2020-05-31 6903 浏览
旺角黄既日本料理有唔少,其中打对面两间丼饭都好抵食好吸引,平日夜晚黎到要等个半钟先有得食 谂住分散投资下,不过见间间都咁好生意💛 变相行左阵街就返黎最想试既大胜丼,发现真系好值得等小店既装修好讲究,就算有文宣都唔系求其痴,其中open kitchen bar幅墙真系整得好靓 十一个月黎都不忘五大诉求,提醒大家初心不变,仲有就系手足会拖住手一齐行落去。每个丼饭会送面豉汤同埋雪米糍做甜品,饮碗热汤先食冻冰冰既刺身,简单得黎又贴心。呢度既小食有好多选择,其中炸蚝最吸引我地。$58估唔到有五大只咁多,炸得香脆干身,而且唔系放题好厚炸粉果种,呢个咬落去好多汁鲜味今晚三文鱼腩同油甘鱼腩卖哂,唔系腩既部位无咁肥美,但都新鲜。友人要左三文鱼、剑鱼腩、海腩同埋葱花吞拿鱼蓉。我就要左葱花吞拿鱼蓉、帆立贝同油甘鱼。丼饭仲可以拣白米或赤米(酱油醋),不过我地都系简单要左白饭。我地分享完之后变得非常丰富,咩都可以试下。 非常欣赏呢度既海胆,其貌不扬,但十分鲜甜、口感嫩滑,仲可以用紫菜包住黎食添。葱花吞拿鱼蓉望落无乜油脂,但食落去好香好滑,每次食丼饭我都一定会拣,令到每口饭都好满足 热辣辣既天气最希望有凉浸浸既刺

面豉汤

吉列炸蚝

大胜自选丼

我地分享完之后变得非常丰富,咩都可以试下。

热辣辣既天气最希望有凉浸浸既刺身丼🤤
系荒谬既社会入面最渴求既系公义😢