位于湾仔既哩间有名既The Pawn餐厅,住香港岛既人应该会认识,早早就想试下哩间餐厅既brunch😍😍😍知道餐厅会定时更换menu既款式,带多啲新鲜感俾客人踏入十月既第一个星期六,一于黎试下𠮶brunch先1200hrs黎到,撘lift上二楼,门口有reception,因为前一日book定左枱,所以好快就预留左位置,可惜露台位置full哂了,只好影张相吧🤪🤪🤪Brunch menu分开两种,第一种就系Free flow for soft drink,第二种就系free flow for wine 🍷 我同朋友选左第一种,因为唔饮酒既,然后就拣左main,一个English roast 一个salmon 🥧 ,然后侍应就会安排starter 俾我地😋😋starter 有red berry yogurt,牛油果🥑配法包,roast vegetables ,fresh seafood ,sweet potato 🍟 ,不过整体果道好一般,没有想像中的出色,至于两𠮶main都无咩特别,𠮶steak还okay,不会overcook,但𠮶pie 就一啲都唔热既,较为普通及无咩味道😆😆😆至于𠮶de
踏入十月既第一个星期六,一于黎试下𠮶brunch先
1200hrs黎到,撘lift上二楼,门口有reception,因为前一日book定左枱,所以好快就预留左位置,可惜露台位置full哂了,只好影张相吧🤪🤪🤪Brunch menu分开两种,第一种就系Free flow for soft drink,第二种就系free flow for wine 🍷 我同朋友选左第一种,因为唔饮酒既,然后就拣左main,一个English roast 一个salmon 🥧 ,然后侍应就会安排starter 俾我地😋😋starter 有red berry yogurt,牛油果🥑配法包,roast vegetables ,fresh seafood ,sweet potato 🍟 ,不过整体果道好一般,没有想像中的出色,至于两𠮶main都无咩特别,𠮶steak还okay,不会overcook,但𠮶pie 就一啲都唔热既,较为普通及无咩味道😆😆😆至于𠮶desert 就so far so good🤫🤫🤫🤫这𠮶质疑的brunch有点不值喔🤭🤭🤭