2024-03-12
呢间想食咗好耐,不过佢唔系任食,人数少去食,又嗌得唔多,今次有人请食饭终于有机会食。收费酱料区有好多酱料可以自行调配,不过种类对比海底捞就冇咁多。小食只有辣菇冷盘同炸芋头波波。肉燥饭就要油咗少少,不过都好食。免费生果有哈密瓜、西瓜同番石榴,不过唔算好新鲜同靓。汤底拣左最出名嘅麻辣鸭血,可以无限添加鸭血同豆腐,净系食呢两样嘢都饱,麻辣唔算太辣比较稀,有少少失望。另外一个要左花胶汤,花胶汤非常之浓稠,入面有鱼肚,就咁饮都好好饮,不过作为汤底就唔系好入味。整体食物嘅造型普遍比较多心思,打卡一流。荔枝虾球,即炸虾球,弹牙,虾肉味突出,好特别地整成荔枝形状,外表有趣,系最令人惊艳嘅食物。例如企鹅造型嘅鱼蛋黑色系墨鱼味,黑色身躯系落咗墨鱼汁整成,一排企鹅仔放喺冰上面打卡一流,胜在造型得意。猪肉同牛肉正常。带子偏细只。丸子拼盘,弹牙程度都系一般,食落比较普通。唔系任食都食到非常之满足,不过同行友人话尖沙咀分店唔单止装修较靓,食物质素亦都较好。整体感觉无论系免费食物酱料、服务、抵食程度都系海底捞更胜一筹。
整体食物嘅造型普遍比较多心思,打卡一流。
荔枝虾球,即炸虾球,弹牙,虾肉味突出,好特别地整成荔枝形状,外表有趣,系最令人惊艳嘅食物。 例如企鹅造型嘅鱼蛋黑色系墨鱼味,黑色身躯系落咗墨鱼汁整成,一排企鹅仔放喺冰上面打卡一流,胜在造型得意。猪肉同牛肉正常。带子偏细只。丸子拼盘,弹牙程度都系一般,食落比较普通。