2017-06-25
上星期六因落大雨试唔到呢间Day and Nite Master Kama嘅龙虾包,今日终于可以得尝所愿😁相信同系因为限时制度原因(又系要90分钟内完成进餐),只系早大半个钟订枱都订到,嚟到亦只系经楼下接待员通传一声已经可以上一楼入坐因为行咗成几个钟头街又热又渴,同侍应哥哥要求先来两杯冻水,佢好合作好快即上而且重系冰水,非常难得👍跟住先点咗两杯饮品,分别系朋友饮嘅Peach Moijto同埋我饮嘅Peach & Lychee Tea,Peach & Lychee Tea好大杯好抵饮,lychee味出过peach味,可能太多冰,饮到一半已经连lychee味都冇埋,有改善空间,而朋友就话佢果杯Peach Moijto好好饮主菜叫咗必点嘅Lobster Roll(龙虾包),Tiger Prawn Linguine (鲜茄虎虾扁意粉),再加个小食Lobster Chawan-Mushi(龙虾茶碗蒸)上菜速度好快(相信又系限时进饍关系),首先Tiger Prawn Linguine先上,扁意粉煮得软硬适中,个sauce亦都真系加咗鲜茄煮出嚟,以$138呢个价钱有5只虎虾已经交足料,而且虎虾爽口弹
上菜速度好快(相信又系限时进饍关系),首先Tiger Prawn Linguine先上,扁意粉煮得软硬适中,个sauce亦都真系加咗鲜茄煮出嚟,以$138呢个价钱有5只虎虾已经交足料,而且虎虾爽口弹牙,值得一试👍
食紧意粉期间,主角龙虾包同埋小食龙虾茶碗蒸都已经上晒枱,期待已久嘅龙虾包真系好似传闻中讲嘅好食,一旧旧嘅龙虾肉好弹牙好好味,配上表面微微焗得香脆嘅甜餐包简值系绝配,伴碟嘅薯条略嫌干身,但当中加咗几条蕃薯条就好甜好味道,伴碟重有菜沙律,但因为唔喜欢食菜沙律所以冇试味,总括嚟讲龙虾包一定要食😋😋,唯一值得挑剔系略嫌龙虾肉唔够,只系面包面头有一浸龙虾肉,大约6旧,面包下半截已经食唔到龙虾,希望下次再食会有奇迹出现😅
小食龙虾茶碗蒸其实就系日式蒸蛋加咗一旧仔龙虾肉,虽然好食但冇乜特别,下次可以试第二样小吃
餐厅环境类似狭长L型,但整齐干净;而服务方面本来我系可以俾4分,但因为临尾(用膳时间只系75分钟)服务员走嚟同我哋讲我哋用膳时间差唔多够钟,要交枱因为外面有好多人等紧,希望餐厅可以稍作改善,唔好因为有其他客人等位而提早咁多叫客人走,食物质素好重要,但服务质素同样重要,咁先可以留得住客人