2017-01-16
曾经红极一时的BURGEROOM,系铜锣湾店的时候,小妹都试过排长龙去食,排成粒钟你问我值唔值,我会答你筑地5粒钟都系咁多人排,一定有原因的,更何况呢间真系我食过头3位最好味又创新的BURGER,终于,我呢个九龙人等到佢黎九龙开分店,唔洗过海都有得食噜尖沙咀分店比起铜锣湾店大得多,空间感十足,走型格路线,好岩同朋友黎食野倾计食物同我2年前系铜锣湾店食时多左少少款,多款创意BURGER,我样样都想食,真系好难拣呀,选择困难症又出现了,哈哈呢度系半自助形式,自己出去收银叫野食同自己倒水,旁边有饮品可以即时拣埋,俾完钱就会俾部机你拎番位,就可以坐定定等店员拎野食俾你食啦Kiwifruit Juice ($38)呢排有少少热气,就叫左杯维他命C丰富的奇异果汁饮,奇异果汁系新鲜果汁,饮到加左少少糖水去中和酸度,但又唔会太甜,杯野杰杰地咁,真材实料Hoki Fish Egg Burger ($95, + Cheese $10)个人认为BURGER点都要有芝士的,所以就另加了,鱼柳包系集团式餐厅由细食到大,呢度的分别就系材料靓得多,鱼是鳕鱼扒,无厚厚的脆酱,咬落系厚实的鱼肉,蛋亦都系厚厚的一大旧,再
呢排有少少热气,就叫左杯维他命C丰富的奇异果汁饮,奇异果汁系新鲜果汁,饮到加左少少糖水去中和酸度,但又唔会太甜,杯野杰杰地咁,真材实料 Hoki Fish Egg Burger ($95, + Cheese $10)
个人认为BURGER点都要有芝士的,所以就另加了,鱼柳包系集团式餐厅由细食到大,呢度的分别就系材料靓得多,鱼是鳕鱼扒,无厚厚的脆酱,咬落系厚实的鱼肉,蛋亦都系厚厚的一大旧,再加上软绵绵的包,实在系水准之作,同我2年前系铜锣湾食一样咁高质,亦同两年前一样,由于BURGER实在太有份量,我系唔可能一口由顶咬到底,最后都系用刀叉食 Guacamole Cheese Fries ($62)
薯条系粗薯条,仲系热辣辣即叫即炸,薯条面层有大量牛油果酱加芝士,一睇都知邪恶,但愈邪恶就愈好味~~ HAHA~ 平时食芝士薯条食到中段成日都会已经唔够酱沾,今次完全无呢个问题出现,每条薯条都包保可以沾上足够芝士同牛油果酱,令我食完一条接一条
系尖沙咀咁方便,对我黎讲又唔洗过海,环境又比铜锣湾大同舒服,相信我好快又会番转头食