2021-07-25
朋友间都介绍咗几次呢间餐厅,直至今日先有机会食到 佢位于尖沙咀山林道,地理位置方便唔难揾。坐低之后睇吓个Menu,上至主食,下至甜品,一应俱全。 一向注重健康饮食既B仔,当然要试吓佢哋嘅招牌,栀子沙律啦🥗 一层满满嘅牛油果块铺满藜麦,加上唔同嘅新鲜沙律菜,比到人一种好fresh嘅感觉 再配上黑醋酱,酸酸甜甜令到我哋食欲大开🤩而意大利面,我哋叫咗一个牛油果蟹肉意大利面。佢先将牛油果打成酱汁,同意大利面混合。令到每一啖都有清香嘅牛油果味。加上蟹肉碎,为呢个菜式增添层次感除此之外,我哋仲叫咗一份黑醋巴马火腿意大利面。巴马火腿嘅份量,足以铺满整个意大利面。呢款菜式有黑醋做调味,抹去左火腿上面嘅油脂感。小食方面,我哋叫咗一份黑松露薯条,热辣辣,脆身嘅薯条,点少少黑松露酱汁,呢个配搭绝对有保证🥰最后野饮方面,我同朋友就叫左一杯Mocha,无糖可可香蕉,杏仁香蕉同埋桂花雪梨茶 当中,尤其是系个无糖可可香蕉,唔会太甜!,岩洒主将健康饮食既都市人🥰 而个养生茶,有清清既桂花味,夹住雪梨既果香味,令疲劳既学生/打工仔女可以充一充电⚡️⚡️最后,店员要求食客,将用过既纸巾放入准备好既纸袋入面,符合依家讲求卫生
最后,店员要求食客,将用过既纸巾放入准备好既纸袋入面,符合依家讲求卫生既社会,保障大家健康😍👍🏼