🤩🤩内地人气王太二酸菜鱼,📢听说受欢迎程度系要等2~3小时🕒🫣终于登陆到香港🇭🇰 跟朋友一齐第一次来潮吃太二,为左唔洗排队,当然book 枱食,事前系link登记先,完成后就会有qr code入座😛自助饮水吧,有洛神花,陈皮冲😝等上菜时,还可以抽签解闷,颇得意😌王牌必点🌟老坛子酸菜鱼🐟我地嗌左3-4人份➕脆豆腐➕红薯粉上菜时真系好大盘呀酸菜鱼固定辣度,麻度,酸度,而我地唔太食得辣,都食得到😍整盘份量好多,鱼肉大大片,无骨,啱晒我地食鱼怕麻烦既我地😋😋另加了脆豆腐,薄切豆腐有弹性,和红薯粉吸收晒所有汤底就相对辣啲大满贯小吃拼盘有鸡翼,薯粒,虾片,炸酥肉配上两款调味酱,粉♨️♨️热辣辣,惹味小吃,无一不喜欢,炸酥肉沾上调味粉酥酥脆脆芝士红薯波波双重芝士🧀面上有芝士粉,咬一口内脆内软,入面芝士溶化岀黎虾仁水饺 有得拣辣/不辣一口水饺🥟size ,每啖都有粒虾,沾醋吃绝对一流🌫️好番味鲈鱼面绝对CP冠军🏆,蕃茄茄溶浓郁,面质入口弹牙,捞上鱼🐟肉滑溜😋😋跟行朋友一人一杯,边喝边饮,爽呀🌬️🌬️🥤马蹄好椰清补凉🥤奶冻绵绵红豆沙🥤杨桃百香果檬茶最后嗌上甜品,画上完美句号西瓜🍉椰椰冰粉喜翻翻砂红糖冰粉冰粉爽爽

自助饮水吧,有洛神花,陈皮冲😝
等上菜时,还可以抽签解闷,颇得意😌

王牌必点🌟老坛子酸菜鱼🐟
我地嗌左3-4人份➕脆豆腐➕红薯粉
上菜时真系好大盘呀
酸菜鱼固定辣度,麻度,酸度,而我地唔太食得辣,都食得到😍

另加了脆豆腐,薄切豆腐有弹性,
和红薯粉吸收晒所有汤底就相对辣啲

大满贯小吃拼盘
有鸡翼,薯粒,虾片,炸酥肉
配上两款调味酱,粉

芝士红薯波波
双重芝士🧀面上有芝士粉,咬一口内脆内软,入面芝士溶化岀黎

虾仁水饺 有得拣辣/不辣
一口水饺🥟size ,每啖都有粒虾,沾醋吃绝对一流🌫️

好番味鲈鱼面

跟行朋友一人一杯,边喝边饮,爽呀🌬️🌬️
🥤马蹄好椰清补凉
🥤奶冻绵绵红豆沙
🥤杨桃百香果檬茶

最后嗌上甜品,画上完美句号
西瓜🍉椰椰冰粉
喜翻翻砂红糖冰粉
冰粉爽爽滑滑,红糖冰粉内有花生🥜脆
而我喜爱🍉椰椰冰粉,粒粒西瓜🍉配上椰汁🥥糕+冰粉,不会过甜😗

📢小贴士提前往可经连结预订入座

#taierhk #吃货人生 #酸菜鱼餐厅 #九龙塘美食 #美食日记 #相机食先 #太二 #又一城 #九龙塘 #太二酸菜鱼 #香港美食 #过江龙 #酸菜比鱼好吃 #新店优惠 #太二酸菜鱼 #酸菜鱼 #festivalwalk #九龙塘酸菜鱼