今天又要到观塘!终于有缘一试bookmark左好耐既观塘豉油鸡! ! 上次7点几来到已沽清提早收铺!咁好卖搞到我心思思要过来吃! !我哋叫了两个秋意去骨豉油鸡饭,因为好多选择都冇晒喇一嚟到..个卖相比我想像中既很不一样。我见其他人的食评是鸡和饭是分开上,同埋d鸡系排得好靓。但呢两兜饭入面既鸡件好似系唔同部份既头头尾尾。不过由于系一碗里面有不同的部位,所以可以试到不同部位的口感。鸡胸有d硬,不过都可以接受。鸡腿位置就好滑,如果有下次,我应该会加$10转鸡脾。 鸡肉食落都唔系好有味道,鸡皮就好好食。相信如果鸡同饭分开上,鸡浸喺d豉油汁度,个味道会好好多啰!!依家就变左鸡汁浸饭... 一兜多汁到争少少就变汤饭,一兜就冇乜汁..😂😂 讲完个令人失望既鸡,令人有惊喜既伴菜,计埋个鸡蛋有3款!每款都几好食!我地仲叫左只蛋,味道唔错!一般般!当日就餐厅收工,食食下得返一两枱客😂总结,如果顺路可以黎试下,但专程黎就不必了!我谂我都会黎多次既,比多次机会。

我哋叫了两个秋意去骨豉油鸡饭,因为好多选择都冇晒喇

秋意去骨豉油鸡饭

酒酿糖心蛋

我地仲叫左只蛋,味道唔错!

九制陈皮洛神花

一般般!

当日就餐厅收工,食食下得返一两枱客😂

2024-08-22
酒酿糖心蛋