2018-10-14
呢间日本过江龙店系铜锣湾插旗,出现人龙就唔驶讲啦😏!上次开张无耐嚟碰运气,见到太多人折返,佢门口写住下午5点营业,我就四点半已经到咗排队💪🏻,成功第一轮入座,食完失望而回🙍🏻♀️🙎🏻♂️!Plain Pancake $68制作需时而且几乎每枱必点!上枱发现都几袖珍😂,都算,倒完蜂蜜食一啖,哗!系第一次食到嘅口感,颠覆咗我对班戟嘅想像😱,里面一点空气感都无,似食紧湿湿地嘅鸡蛋糕,但蛋香味又无乜😓,就算有蜂蜜都提唔到味道,不再回头🙄。Straw Milk Kakigori $76打卡限定呀🤣,个样好呃得人!其实嗌类似绵绵冰嘅野都知冰其实无乜味道嘅,但呢个冰真系太无味道喇😵!成个冰无任何嘅甜味,旁边士多啤梨果肉食落酸,所以成个冰系无味加酸,好彩皇天不负有心人!系快要放弃个阵掘到中间有个雪糕球大小嘅牛奶冰,除咗个度好食啲之外,其余嘅都唔得🙍🏻♀️🙎🏻♂️。整体嚟讲,收咁贵价钱,做唔返应有嘅水准,呢间过江龙真系唔会再食喇😔。.好味指数(5粒最高):
Plain Pancake $68
Straw Milk Kakigori $76