2021-08-04 239 浏览
平时去开旺角都一定系扫下街阿 打下边炉 食下放题咁 但原来都有啲高质嘅西餐俾我忽略左😭呢日就行过女人街俾我遇到呢间几正嘅西餐厅😍平日好少留意到女人街旁边嘅餐厅 但宜家因为啲档口冇咩点开 所以就好易揾到🙈餐厅入面都有啲好精心设计嘅装修而食物资种类其实都几多几有心思 起码唔系全部大路野👍🏻我地今次就叫左个set menu 同两杯special drinks😏•餐包🍞&忌廉鱼汤🐟•-呢个蒜蓉包同汤都系自家制 味道都好新鲜包就仲系热辣辣脆卜卜 配埋个蕃茄莎莎酱口感一流!汤入面就加左啲鱼粒同少少蔬菜 整个口感creamy之余仲几有咬口几丰富🤤•烤焗芝士蟹肉牛油果🥑•-平时都好少会咁整 但原来系劲惹味架!面头嘅芝士溶晒包住鲜味蟹肉 连埋个牛油果一齐食口感丰富之余仲好新鲜!•德国咸猪手配酸椰菜🍖•-主菜嚟啦!猪手嘅份量好大!而且外皮仲整到劲脆口😍😍一刀好轻易就连皮切开大大旧嘅猪手 浓浓嘅肉香味就渗晒出嚟 🤤再配埋个酸椰菜一齐食 可以减轻埋个油腻感👍🏻至于饮品都好有水准!•Melon Green🍈•-呢杯同café 平日饮到嘅差唔多水准!蜜瓜味几fresh几突出但又唔会死甜👍🏻仲加左啲蜜瓜肉粒有啲咬口
呢日就行过女人街俾我遇到呢间几正嘅西餐厅😍

餐厅入面都有啲好精心设计嘅装修
而食物资种类其实都几多几有心思 起码唔系全部大路野👍🏻

•餐包🍞&忌廉鱼汤🐟•
呢个蒜蓉包同汤都系自家制 味道都好新鲜
包就仲系热辣辣脆卜卜 配埋个蕃茄莎莎酱口感一流!

•烤焗芝士蟹肉牛油果🥑•
平时都好少会咁整 但原来系劲惹味架!

•德国咸猪手配酸椰菜🍖•
主菜嚟啦!
猪手嘅份量好大!而且外皮仲整到劲脆口😍😍

再配埋个酸椰菜一齐食 可以减轻埋个油腻感👍🏻
至于饮品都好有水准!

•Melon Green🍈•
呢杯同café 平日饮到嘅差唔多水准!
蜜瓜味几fresh几突出但又唔会死甜👍🏻
仲加左啲蜜瓜肉粒有啲咬口添🙈

•Cookie Sweetie🍪•
本人太爱Oreo嘅甜品啦🙈加埋朱古力简直系绝配👍🏻
但食饭饮系会有啲滞嘅 如果系晏就嚟坐阵叹就very nice la😏🤣
总括呢到嘅西餐有质素有惊喜阿 大家不妨可以再发掘下 唔洗食嚟食去都系大街啲餐厅嘛🙈