荃湾扫街第三站 – 后巷热狗🌭其实身为一个芝士控🧀既我,真系好想食”芝味热狗”,但因为想试新配搭,所以放弃左我最爱既热溶芝士😭….点左一个”澳式风情热狗”系等待食物既途中,见到隔离枱食梗个”芝味热狗”,D芝士丧流出黎!! 啊~!!令我更期待我个好澎湃既热狗😲等左十分钟左右,终于拎到个餐澳式风情热狗($36) 内有火炙芝士、烟肉碎、菠萝、纽伦堡肠、千岛酱虽然热狗无想像中既澎湃,不过卖相唔错😊火炙味浓、烟肉味重,但显得芝士味唔香、纽伦堡肠味亦破缩细;口感亦缺乏,会个热狗都系软淋淋既感觉我觉得换上比较扎实既法兰克福肠会好D🤔配薯条及饮品 ($12)粗薯条内软,但唔外脆😫。无盐无咸味,好彩有茄酱同千岛酱,而且酱汁比得多,底部既薯条都有酱以我为例,我一个人又想食热狗,又想食烟肉芝士薯条,但小店要求客人一定要分开买….即使套餐加钱都唔可以将个普通薯条转烟肉芝士薯条;个人觉得小店变通性唔够,点解唔肯让客人补差价呢? 明明可以一家便宜两家著既事,点解唔做呢?😥整体黎讲,热狗价钱可接受,可以一解热狗瘾,但味道未有令我回头既冲动;除非真系好想食热溶芝士同埋好想得到视觉既享受🙄
荃湾扫街第三站 – 后巷热狗🌭

等左十分钟左右,终于拎到个餐

澳式风情热狗

虽然热狗无想像中既澎湃,不过卖相唔错😊
我觉得换上比较扎实既法兰克福肠会好D🤔

配薯条及饮品 ($12)
加钱配薯条汽水

2018-01-20