2013-02-24 57 浏览
之前成日系开饭网睇到其他人话呢间既咖哩有几特别,又见有唔少既杂志报导过,一直都心思思想试下。终于琴日揾到时间出尖沙咀,就顺便走去试下佢既咖哩系咪真系咁好味。我就叫左个杂菜咖哩饭二分辣,家姐就叫左个蕃茄奄列饭一分辣。食完之后,我净系觉得同平时食开既日本咖哩的确系有D唔同,但系话好食又算唔上,只系唔系我钟意既类别。同埋我既二分辣一D都唔觉辣既,食食下都唔记得自己叫左咖哩黎食,搞到我原本充满期待咁黎都愈食愈失望。而且我愈食就愈觉得个咖哩好咸,好似净系得个咸字咁。成碟饭唯一可取既地方就系有好多唔同种类既蔬菜,都食得出系新鲜既。家姐既蕃茄奄列饭,冇食过,所以不予置评。但系我家姐都话个咖哩系好咸同埋一分辣系唔觉辣既。而且佢话食落觉得好大阵药材味,之后成日个口都会无神神有D药材味涌返上黎,俾我笑左好耐。总括黎讲,想试既都可以去试下既,但系我同家姐就唔会再试啦,因为唔岩我地口味同埋偏贵。
我就叫左个杂菜咖哩饭二分辣,家姐就叫左个蕃茄奄列饭一分辣。
家姐既蕃茄奄列饭,冇食过,所以不予置评。

题外话/补充资料: 做收银个个比较珠圆肉润既小姐服务态度认真麻麻,我系收银前面睇紧餐牌谂紧食咩好既时候,佢一句"食咩呀"抛过黎,搞到我都俾佢吓窒左。虽然我知佢冇恶意,但系我听落觉得唔系几舒服啰...
2013-02-23