2006-10-22
星期六去旺角,去亲边度都劲多人等位,谂住去呢间小小CAFE试下,见佢装修都ok所以咪入去试下啦!!入到佢既装修都ok,仲见到有鬼佬鬼婆食,应该唔会死得人啦,点知....见两个人都唔系好肚饿,所以叫左一个set dinner同多一个头盘食就算喇!!set dinner ($98):头盘有烟火腿车厘茄沙律::: 烟三文鱼卖晒,所以唯有食烟火腿。所谓既火腿只不过系普通过唔普通既火腿;而车厘茄都只不过系普通过唔普通既蕃茄;最惨既系沙律菜又碎又冇味...餐汤有罗宋汤::: 味道都ok,足料;但个面包又硬又冻...主菜系烧羊架:::个汤都未饮,个主菜己经上左,试问仲点会好食得去边?!照计间舖又唔系大,叫厨房迟少少先煮都得啦!! 羊架我叫7成熟,但一切就己经知道系well done;食落口,只不过系点左少少汁,但己经咸都死,如果唔系点左mint sauce,简直完全攞唔到落口!! 而配菜有蔬菜同焗薯,不过不失啦!!额外叫多左个烟鸭胸炒杂菌,杂菌好重牛油味,都ok,但个烟鸭胸如果唔系见到块鸭皮既话,仲以为系烟火腿添!!!甜品最经典- 港式既芒果糯米糍!!!上枱既时候完全吓一跳,我宁愿你去买过牛奶公司雪
set dinner ($98):
甜品最经典- 港式既芒果糯米糍!!!上枱既时候完全吓一跳,我宁愿你去买过牛奶公司雪糕都好过宜家咁!!!
呢度咁既食物质素,尽其量都只可以做街坊生意,但如果系咁既话,价钱似乎太贵了!!!