2012-08-14
担担面不辣,面质爽口非常难得,其他食店经常煮到腍劈劈劲难食。汤底香甜,不错,如果温度可以滚烫一点就更好。宫廷酱爆鸡丁包,炒得太干,啲汁太少,咁大个面包唔够索呢 ﹗味道微辣,鸡肉都够嫩,跟大红袍辣椒一齐啪落口,好刺激 ﹗总括黎讲,不过不失,一试无妨。露笋莲藕炒什菌,莲藕好爽口,我由细到大一向都唔食莲藕架,但依个真系好好味 ﹗露笋鲜爽无渣,香甜多汁。依个送好食又健康,推介。小笼包,灌汤小笼包,即叫即蒸最紧要 ﹗要滚热辣,出晒烟先最好味 ﹗先放系醋上等佢略略降温,仍系一整粒啪入口,每滴汤、每滴精华都唔会浪费 ﹗肉汁同上汤都充满口腔,皮薄馅靓,正呀 ﹗本想食返上次既蟹粉小笼包,但依家唔系季节,暂时无得食。片皮鸭一只,打电话订枱时已经预留左喇,免得好似上次咁卖晒。只鸭系厨房片完先上枱,鸭皮都几厚吓,油份都好高,没有味道,不香不脆。试吓卷埋青瓜同点鸭酱,肉质粗鞋,肉汁欠奉,麻麻地。厚油鞋干,食几旧已经好滞喇,其他野都唔洗食咯 ﹗话晒试过,知道水准到那里。但期望太高,好失望 ﹗因为阿妈钟意食片皮鸭所以尊登 order 架乍 ﹗