2023-01-09
新一年继续又玩又食黎咗奥运呢间Tamago-EN,原因系呢间餐厅同紧Namco做联乘「玩转蛋乐园」,30/12-31/1期间拎住餐厅即日单据去Namco指定分店就可以换电子金币卡又或者免费玩两局指定游戏,有得食有得玩。餐厅以「蛋」做主题,款款都用咗日本蛋去炮制,连餐厅里里外外都揾到蛋造型嘅装饰。讲返嘢食先,我哋叫咗几款期间限定嘅主题食品,款款都卖相精致。松叶蟹肉玉子烧 $60厚厚嘅玉子烧口感非常软熟,蛋香好浓郁,味道甜甜哋,面头铺咗满满嘅松叶蟹肉碎,食落啖啖蟹嘅鲜味。烟三文鱼班尼迪蛋 $108烟三文鱼同班尼迪蛋一向都系绝配,呢到嘅班尼迪蛋生熟程度岩岩好,轻轻切开就见到流心蛋黄浆,夹埋荷兰酱、烟三文鱼同脆面包一齐食认真唔错。炖牛肉蛋包饭 $118另外叫咗个蛋包饭,金黄色嘅蛋皮够哂嫩滑,包住香软白饭,炖牛肉汁好香浓,仲有好多牛肉粒。原味梳乎厘班戟 $68必食系呢到嘅梳乎厘班戟,有好多唔同味道嘅选择,不过我哋今次就食返原味。梳乎厘班戟口感松软绵密,就好似食紧云朵咁,而且蛋味都好香,非常满足。饮品方面叫咗杯仲夏菠罗梳打($38)同清香苹果茉莉花茶($38),菠罗梳打酸甜清爽,苹果花茶饮落清新。
松叶蟹肉玉子烧 $60
烟三文鱼班尼迪蛋 $108
炖牛肉蛋包饭 $118
原味梳乎厘班戟 $68
食饱就梗系去Namco玩返两铺,原来仲有梳乎厘班戟抱枕可以夹,夹中仲送梳乎厘班戟换领卷,咁又可以再食过无限loop喇😂。
顺带一提堂食联乘主题食品饮品仲送Namco运动游乐竞技场30分钟延长卷添。
。
たまご园 (奥海城) (大角咀)
大角咀海庭道18号奥海城二期UG层51号舖