2024-10-19
位于尖沙咀黄金地段嘅Marco Polo Hong Kong Hotel 马可孛罗香港酒店,最近同知名化妆品牌benefit合作,设计咗两款以美妆为主题嘅afternoon tea set。于酒店大堂酒廊提供嘅下午茶,为较为传统嘅三层高下午茶,有松饼等咸甜美点。每日三点开始供应。我今次试嘅系位于餐酒店6楼嘅意大利餐厅Cucina餐厅,对住无敌维港景,更系福布斯四星餐厅。呢度下午茶一至五由三点开始,星期六日就由三点半开始。Cucina去到10月尾嘅期间限定afternoon tea set, 以首饰箱为主题,同大堂酒廊提供食物嘅完全唔一样,Cucina更加有创意,有朱古力唇膏、可以自己用化妆扫加落咸点度嘅黑松露粉,扮hand cream嘅酸忌红菜头酱,扮鱼子酱嘅果汁爆珠,好食又好玩。无论选择边款tea set,都会送benefit一套四件嘅收毛孔系列化妆品体验装连同一次免费蜜蜡脱唇毛服务,真系又食又拎又有得变靓靓。