2022-05-09
难得天气咁好,嚟到大馆呢边除咗影相打卡之外,当然要去一间可以坐拥中环一带景色嘅一间café - Between,食个tea set同朋友聚一聚,café环境清幽好适合同朋友一齐享受一个下午🥰NET GOES GREEN $188我同朋友都拣左轻食Food Set,同 NET-A-PORTER 联乘期间限定推出,以可持续发展作为主题,食物好食之余味道仲好有惊喜!主食喺吉列植物肉三文治,吉列炸衣脆身唔会有油腻感,植物肉口感味道似猪肉,配上七味粉蛋黄酱更显惹味👍🏻加上本地种植既紫蕃薯同埋羽衣甘蓝,小清新嘅蔬菜配搭上木炭面包,令整份三文治添上色彩同时更突显出纯素食材嘅味美!甜品部分喺豆腐忌廉芝士纯素挞,卖相同传统甜品一样吸引,以白朱古力糖霜作点缀,选用本地制造嘅豆腐再混合奶油芝士嘅素食挞,味道唔会甜腻反而带来阵阵豆乳香,真喺色香味俱全!Sesame Mountain $68饮品方面就当然拣咗 Between 嘅招牌芝麻椰子奶,喺口感比较稠身嘅latte,黑芝麻味道十分之浓郁,再配上椰子奶更加香而滑,甜度相对比较低✨黑芝麻酱加上植物奶嘅配搭天然又健康,素食嘅朋友都可以饮番一杯
NET GOES GREEN $188
Sesame Mountain $68