好耐无食日本风味嘅拉面,朋友提议话天后有一间金鹤拉面,听落唔错,于是我哋就去试吓啦。呢间拉面店位于天后炮台山蚬壳街,交通方便,地段唔错,环境舒适,服务态度都好好。我哋叫咗以下几款食物:.🍲濑户内海牡蛎汤拉面配生蚝黄金烧$198期间限定~呢款拉面以蚝汤为基底,浓郁蚝味。配上两只焗蚝,鲜美可口🦪焗蚝即叫即整,同沙律酱一齐烧,酸酸甜甜好开胃😍.🍜极浓鸡白汤拉面 $138呢个拉面嘅汤底浓郁香浓,用鸡肉熬成,口感顺滑细腻。配料包括炸牛蒡、糖心蛋半只、鸡肉同豚肉片。牛蒡炸得香脆,糖心蛋浓郁可口,鸡肉鲜嫩,白鸡汤比猪骨汤拉面汤底稠杰,拉面好挂汤,好快就将汤汁饮晒🤣呢碗拉面味道非常满意。.🍗盐烧鸡中翼 (2串)$48鸡翼烧得金黄酥脆,表面干身,带出鸡肉嘅香味。两串份量适中,作为小食或前菜都啱啱好。盐烧鸡中翼简单又美味,系食完拉面后嘅绝佳选择。.整体而言,呢间金鹤拉面喺天后区真系一间好选择,价钱公道,食物质素高,环境舒适,服务好!👍
🍲濑户内海牡蛎汤拉面配生蚝黄金烧$198
🍜极浓鸡白汤拉面 $138